Lejtőzés

Ez nem igazán trükk, inkább egy szórakozási lehetőség, amit nem csak kifejezetten downhill korisok, hanem agresszív görisek is ki szoktak használni. A lejtőzés hosszú lejtőkön való legurulást jelent. Előfeltétele természetesen a fékezni tudás - bár maga a lejtőzés is jó lecke a fékezési technikád fejlődéséhez.

Budapesten a legtöbb jó lejtő a Normafától indul. Ha azon az úton indulsz el, ahol a busz feljött, az Istenhegyi úton fogsz lemenni, ami gyors, hosszú, de nagy forgalmú utat jelent. Ha már az első kereszteződésnél balra kanyarodsz, egy erdei úton találod magad, ami jóval könnyebb, kisebb forgalmú út, de csak a fogaskerekűig visz (ezen a lejtőn fontos figyelni a kavicsokra, mivel helyenként igen sok van). Ha a Normafától ellenkező irányba indulsz el, akkor a libegőig nagyrészt egyenes úton kell végighajtani, hogy elérj a lejtőig. Ez kanyargós, a lejtős részen jó, az egyenes részeken rossz talajjal rendelkező, kis forgalmú (elvileg forgalom elől lezárt), kivilágítatlan lejtő, amit éjszaka jó látogatni. A legkönnyebb lejtők egyike (hasonló ahhoz, ami a várbusz végállomásától indul lefele). A lejtő végén a 22-es busz útvonalának forgalmas lejtője következik, ami nehezebb, de akár busszal is megtehető. A fékezés gyakorlásához a busz fogaskerekű megállója előtti nagy kanyartól induló Diana utca a legjobb - ez egy meredek, kis forgalmú, sok kanyarral rendelkező lejtő, ahol főként csak fékezni kell. :) A Normafától jó idő esetén a füves lejtőn is vezet le út - ennek végén kezdődik egy (amúgy másik busszal elérhető) könnyű, illetve helyenként nehezebb, jó talajjal rendelkező, kis forgalmú lejtő (majdnem végig a busz útvonalán).

Evoid2005. ápr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

frontflip

szerintetek hogyan fékezek?

S8ter

Szia!
Bár én még csak most fogom elkezdeni,mert erre is a haverom motivált xD.
Na szal én még nem naon tom, de sztem ha most kezdted akk még ne olyan drágát vegyél ( kb 25-30-asat, ne 40-eset)
ha érdekel a drágább is akk az OFLINE-t ajánlom, ha meg megfogadod a tanácsomat akk ezt : Worker.hu<---- itt van 25-30 közötti :D

Bodega

hello!
Márciusban kezdtem el korizni de szarrá ment a korim, nem tudtok 1 boltot ahol agressziv korit lehet kapni ( lehetöleg bp-n )

poweriser

Keresek terep görit. 43-as lábra. Ha valakinek van felesleges, jelezze.

schauma

Csá!
Én mégcsak tavasszal vagy idén kezdem el a korizást.
Nem tudjátok,hogy honnan érdemesebb megrendelni a Rosco-n,vagy az Aktiv sporton.
Köszi!
Csá!

Plymuth

Mit kell ezen leírni?? Keresel 1 lejtőt és legurulsz rajta..