Fékezés

A görkorival való fékezésre, megállásra több módszer is létezik.

- Ha van a görkoridon fék, természetesen használhatod azt, azonban sokkal menőbb, ha inkább leszereled, és megtanulsz más fékezési módokat. Ennek a féknek amúgy két hátránya van: egyes trükköknél beleakadhat dolgokba, valamint ha meleg a talaj, akkor néha nagyon hangos tud lenni a használata.

- A legegyszerűbb fék nélküli fékezési módszer az, ha az egyik lábadat befordítod 90 fokban, és húzod magad után (T-stop). Ügyelj arra, hogy valóban 90 fokban álljon, különben el fog gurulni oldalra. A súlyod először a guruló lábadon legyen, és csak fokozatosan terheld meg a fékező lábadat. Érdemes egy kicsit bedönteni a lábadat közben, és hátrébb kinyújtani. Ahhoz, hogy bele tudj lépni ebbe a fékezésbe, nem árt, ha gyakorlod egy kicsit az egy lábon gurulást. Ennek a fékezési módszernek az a hátránya, hogy nagyon koptatja a kerekeidet (és felemásan, csak az egyik lábadon).

- A profibbak általában a hóekét használják fékezésre. Erről itt olvashatsz: https://gorkori.trukkok.hu/hoeke

- Ha hirtelen akarsz megállni, akkor a hokifék is segíthet. Ez azt jelenti, hogy a lábaidat hirtelen befordítod oldalra, mintha az első kerekeket leszögeznéd, és a többit ki akarnád csúsztatni, és így egy helyben egy pillanat alatt megállsz. Csak keményebb kerekekkel lehet megcsinálni, és könnyen esni lehet vele, ezért érdemes sokat gyakorolni, mielőtt élesben alkalmaznád.

Evoid2019. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!