Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Attól függően, hogy mit szeretnél a görkorival csinálni, más-más fajtát érdemes választanod.

Agresszív görkori
Az ezen az oldalon található trükkök többségét agresszív görkorival lehet a legjobban (vagy kizárólagosan) megcsinálni. Ezek a görkorik kicsi, kemény kerekekkel, erős sínnel és csúszásra kialakított helyekkel vannak kialakítva, így nyugodtan lehet ugrálni velük, nem lesz bajuk. A csúszásokat (néhány extrém kivétellel) kizárólag ilyen görikkel lehet megcsinálni. Külön fék soha nincs rajtuk.

Fitness görkori
A fitness görkorik állnak a legtávolabb az agresszív görkoriktól: puha, nagy kerekeik vannak, így gyorsan lehet velük haladni, jól tapadnak, és általában vagy van rajtuk fék, vagy adnak külön felszerelhető féket mellé. Ezekkel a görikkel nem lehet csúszkálni, és az ugrálást se nagyon bírják.

Freestyle görkori
A freestyle görik kicsit a fitness és az agresszív görik között vannak: bár a kerekek nagyok és puhák, valamint csúszkálni nem lehet velük, maga a kialakítás nagyon strapabíró, így ugrálásra, lépcsőn legurulásra alkalmasak.

Gyorsasági görkori
A gyorsasági (speed) korik a nagy sebességre vannak optimalizálva. Általában nem négy, hanem öt kerekük van, hatalmas méretűek, és a cipő nem fogja a bokát. Kifejezetten gyors, hosszú távú görizésre vannak kitalálva, ugrálásra nem alkalmasak.

Terepgöri
A terepgöri kevésbé elterjedt görkorcsolya fajta. Ezeknek általában 2 vagy 3 db kerekük van, azok azonban még a speedgöriknél is nagyobbak, és néha levegő is van bennük. Ezek a görik a terepen való gurulásra vannak optimalizálva. Általában nehezebb fordulni velük, viszont nagyon jól bírják az extrémebb felületeket is.