Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

A görkorival való fékezésre, megállásra több módszer is létezik.

- Ha van a görkoridon fék, természetesen használhatod azt, azonban sokkal menőbb, ha inkább leszereled, és megtanulsz más fékezési módokat. Ennek a féknek amúgy két hátránya van: egyes trükköknél beleakadhat dolgokba, valamint ha meleg a talaj, akkor néha nagyon hangos tud lenni a használata.

- A legegyszerűbb fék nélküli fékezési módszer az, ha az egyik lábadat befordítod 90 fokban, és húzod magad után (T-stop). Ügyelj arra, hogy valóban 90 fokban álljon, különben el fog gurulni oldalra. A súlyod először a guruló lábadon legyen, és csak fokozatosan terheld meg a fékező lábadat. Érdemes egy kicsit bedönteni a lábadat közben, és hátrébb kinyújtani. Ahhoz, hogy bele tudj lépni ebbe a fékezésbe, nem árt, ha gyakorlod egy kicsit az egy lábon gurulást. Ennek a fékezési módszernek az a hátránya, hogy nagyon koptatja a kerekeidet (és felemásan, csak az egyik lábadon).

- A profibbak általában a hóekét használják fékezésre. Erről itt olvashatsz: https://gorkori.trukkok.hu/hoeke

- Ha hirtelen akarsz megállni, akkor a hokifék is segíthet. Ez azt jelenti, hogy a lábaidat hirtelen befordítod oldalra, mintha az első kerekeket leszögeznéd, és a többit ki akarnád csúsztatni, és így egy helyben egy pillanat alatt megállsz. Csak keményebb kerekekkel lehet megcsinálni, és könnyen esni lehet vele, ezért érdemes sokat gyakorolni, mielőtt élesben alkalmaznád.