Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Ha lejtőzöl, azaz szándékosan gyorsan száguldasz lefelé lejtőn, vagy más okból nagyon gyorsan haladsz, akkor a szokásos fékezési módszerek kevésbé alkalmasak a megállásra, mert könnyen egyensúlyvesztéshez és így eséshez vezethetnek. Ilyenkor más technikákat érdemes alkalmazni. Ezek általában arra jók, hogy lelassulj annyira, hogy már egy hagyományosabb technikát is biztonsággal alkalmazni tudj.

- A 90 fokban beforgatott láb használata hosszú lejtőn semmiképpen nem ajánlott, mert a kerekeid teljesen elkopnak tőle. Ha le kell jutnod egy lejtőn, de eleve nem akarsz felgyorsulni, akkor jobb, ha nem egyenesen indulsz el lefelé, hanem jobbra-balra, mint ahogyan a síelők szoktak. Amikor úgy érzed, hogy kezdesz egy kicsit felgyorsulni, akkor az egyik ilyen kanyarnál fordulj egy kicsit jobban rá, így máris felfelé gurulsz, és lelassulsz vagy akár meg is állsz.

- Ha már nagyon gyorsan haladsz, és lassulni szeretnél, akkor a hóekének egy lazább változatát érdemes használni. Itt a lábadat nem hajlítod be teljesen, mint a hóekénél, éppen csak egy kicsit fordítod befelé, hogy legyen valamilyen lassulás, de azért még teljesen stabil legyél. Érdemes minél nagyobb terpeszben lenni, és a kezeidet is kirakni oldalra, hogy a lehető legnagyobb legyen a légellenállás, mert ez is segít lassulni.

- A hóekézést lehet kombinálni a jobbra-balra fordulással, de nagy sebességnél ez persze nem teljes fordulatokat jelent, hanem csak éppen hogy egy kicsit oldalra haladást. Ez is segít olyan sebességre lassulni, ahol már más módszereket is használni tudsz.