Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Ha eldöntötted, hogy mire szeretnéd a görkorit használni, és megvetted a megfelelő görkorcsolyát, akkor ideje belekezdeni!

A legfontosabb két védőfelszerelés a csuklóvédő és a térdvédő. Az esetek többségében erre a két felületre szoktak az emberek esni. Vannak külön görkoris bukósisakok, de ezeket többnyire csak félcsöves trükkökhöz szokták használni, illetve van könyökvédő, de ez is kevésbé elterjedt, mert nem jellemző, hogy az ember a könyökére esne. Ha mégis félsz tőle, akkor természetesen érdemes felvenni, nem vállalok felelősséget a hiányából adódó sérülésekért. A fentieken kívül még fenékvédő is van, de ezt is csak nagyon speciális esetekben szokták használni.

Az első, amit az ember megtanul, természetesen az előrefelé haladás. Érdemes olyan helyen gyakorolni, ahol nagy felület van, és kevés a repedés, amiben megbotolhatsz. A kezdőket onnan lehet felismerni, hogy általában nagyon nagy terpeszben mennek, és nagyon egyensúlyoznak a kezeikkel. Ahogy gyakorolsz, érdemes ezekről leszokni.

Görkorival - főleg, ha nincs hátul féked - a legkönnyebben hátrafelé esik az ember, ezért fontos, hogy mindig dőlj egy kicsit előre. Ha épp nem hajtod magad, akkor a haladás úgy a legstabilabb, ha a két lábad nem pontosan egymás mellett van, hanem az egyik egy kicsit elől.

Ha gyorsan szeretnél megtanulni menni, akkor érdemes minél kevesebb időt foglalkozni azzal, hogy csupán menj: gyakorold minél hamarabb a fordulásokat, a fékezést, majd térj át nehezebb trükkökre. Ezek gyakorlásakor csak úgy mellékesen megszerzed azt a stabilitást és biztonságérzést, amit a sima előre gurulással csak jóval lassabban tudnál megszerezni.